Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petrovice, povánoční taškařice.

28. 12. 2022

Po třech letech jsme se mohli sejít v Petrovicích na Hraběnčině běhání a to včetně dětských kategorií. Za velmi příjemného zimního počasí se opět závodilo v blízkosti Penzionu u Hraběnky a bylo velmi potěšující, že i za hojné účasti našich atletů. V kategorii přípravek si svou premiéru odbyla Amálka Matějková a doběhla si pro krásné 2. místo. Společnost na stupních vítězů jí udělala Martinka Sedláčková, která doběhla třetí. Jejich soupeřka v rozběhu Anežka Halasová si nechala dost sil do finiše a obě děvčata předběhla na posledních metrech. Martinka si svým poctivým výkonem z celého roku vybojovala druhé místo v celkovém pořadí OBL.

Mezi přípravkami svůj poslední závod absolvoval Ríša Kacetl, který od příštího roku bude mladší žák. Rozlučka to byla super. Ríša doběhl druhý  a celkové druhé místo mu patří i v celkovém bodování Okresní běžecké ligy pro rok 2022.  Ríšova sestra Simča se postavil na trať 300 metrů a také z toho bylo 3. místo. Na ještě kratší trať vyběhla Barunka Králová. Čekala jí rovinka na 80 metrů a pro Barču z toho byla bramborová medaile. Bohužel už neměla ve finiši dostatek sil. Tak věříme, že to vyjde příště.

Na nejkratší vzdálenost vystartovali ještě Ola Vrtílková, která svou druhou účast na Hraběnčině běhání přetavila ve 2. místo a její bratr Jindřich, který také doběhl. Jindřich ještě své závodní zkušenosti sbírá, takže účast se počítá. 

V hlavním závodě jsme měli také svého zástupce. Standa Široký v kategorii MV1 doběhl na 4. místě jen šest sekund za závodníkem před sebou, který bral třetí místo.

Poslední závod roku je za námi a tak vám všem přejeme pevné zdraví v novém roce.

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS