Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní víceboje v Tišnově - opět s parádními výsledky

24. 9. 2017

Pošmourné nedělní ráno, nízká oblačnost a teploty lehce přes 10 st. Celsia. Jistě ne ideální počasí pro mladé atlety, ale v Tišnově se jich sešlo několik desítek, což značí, že po atletice je hlad za každého počasí. A co je potěšující, že velké zastoupení tam měl i náš atletický klub. Atmosféra v Tišnově je vždy velmi příjemná a organizátoři jsou také dobře nachystáni. Byť se jim sejde v sektoru třeba dvacet malých děvčat a chlapců, tak to běží jak po drátkách a skáče se o stošest.

 

Náš nejmladší zástupce byl Vítek Grünwald. Ten sice na začátku trošku protestoval, že kromě hodu míčkem nikam nepůjde, ale nakonec obešel všechny čtyři disciplíny a nebylo se za co stydět. Vybojoval krásné 12. místo a má za sebou první velký čtyřboj. Následovala ho Anička Valášková. Ta byla pro změnu nejmladší v kategorii děvčat. Anička byla na začátku plná úsměvů a těšila se na velký závod, ale asi to škaredé počasí ji vyvedlo z jejích klasického rytmu a nebylo to ono. Skok daleký a závěrečných 400 metrů bylo hodně náročných a pro tentokrát skončila Anička na 8. místě. To v kategorii předpřípravky chlapců se představili Bruno Klimeš a Hynek Škvařil a ti byli hodně vidět. Zejména v hodech. Byť Hynkova přední noha není stále dostatečně napnutá a při odhodu je Hynek zvláštně přikrčen, tak mu to lítá hodně daleko. Dálka už tak dobrá nebyla, ale celkově to pro Hynka znamená 4. místo a Bruno šel na bednu. Sice to nestačilo na stupínek nejvyšší, ale 2. místo je parádní výsledek.

V kategorii přípravek za nás bojovali Lucka Zourková a Martin Grünwald s Dušanem Látem. Lucka Zourková zápolila s o rok staršími, a mnohdy i s o hlavou vyššími, děvčaty ale nakonec z toho bylo parádní 7. místo. Velké rezervy má Lucka v dálce, ale pokud se na to podíváme z opačného úhlu, tak má v dálce i velký potenciál. I v případě Martina Grünwalda to bylo 7. místo a také on bojoval se staršími kluky. Věříme, že příští rok této výhody využije také. Dušanovi Látovi je celkem jedno, že proti němu stojí o hlavu větší mládenci. Zaběhne 60 metrů za 9,7 sekundy, skočí 354 cm, hodí 31,9 metru a 600 metrů zaběhne za 2:23 a pak si jde po medaili za 3. místo. Je to tak lehké. Doufáme, že Dušan své tajemství úspěchu poradí i ostatním.

Nejsilnější zastoupení jsme měli v kategorii mladšího žactva. Za kluky nastoupili Adam Nečas a Matyáš Dankovský a mezi děvčaty to byla Adéla Dekanová, Eliška Široká a Stela Škvařilová. Naši „mládežníci“ začínali na 60 metrech a tato disciplína znamenala stopku pro Adama Nečase. Adam sice doběhl, ale zdravotní komplikace jeho kolen už mu nedovolila jít dále. Doufáme, že se Adam dát brzy dohromady a bude moc prodat své tréninkové zásoby. I tak to v Tišnově bylo 3. místo. Matyášovi se zdravotní komplikace vyhnuli a tak si s přehledem dokráčel, respektive doběhal, doházel a doskákal, pro 1. místo.

Stejně suverénně si počínala i Eliška Široká. Není jednodušší řešení, než být první ve sprintu, v dálce a ve vytrvalosti. Pak je to zlatá medaile a 1. místo. Jen v hodu je Eliška moc něžná a její odhod ve stylu „holubího pírka“ nedovolil vítězství na celé čáře. Zvláště, když v její kategorii startuje Adéla Dekanová, která opět zahazovala míček až mimo hřiště. Kvalitní vytrvalostí a třemi platnými pokusy na dálce to pro Adélu znamenalo 2. místo a velkou radost. Stelča předvedla svůj standard a znamená to pro ní 6. místo. Pokud Stelča přidá na síle ve všech disciplínách a při vytrvalosti se pořádně ždímne, tak to příště může být bedna.

Ještě bych rád zmínil účast Davida Zourka (bratr Lucky Zourkové), který si zkusil víceboj v kategorii starších žáků. Byť třeba ve vrhu koulí absolvoval dnes úplně první pokusy, tak všechny byly platné a David tak absolvoval všechny disciplíny a celý čtyřboj dokončil. Znamenalo to tak pro něj 1. místo a jistě velikou radost.

 

Účast na dnešních závodech byla velmi pěkná a výkony našich svěřenců také potěšující. Díky patří jistě rodičům i prarodičům, kteří se v takovém vlezlém počasí do Tišnova vydali, a odměnou jim pak byla radost a úsměvy jejich ratolestí. Doufáme, že se takto sejdeme co nejdříve.

Gratulujeme

Foto na: http://akbd.rajce.idnes.cz/Tisnovske_viceboje_24._9._2017/