Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár rozhlasu - perfektní Kroupa, Široká, Nečas a Dankovský

20. 5. 2019

Pohár rozhlasu se tentokrát odehrával v chladném a deštivém počasí.

Oporou mladého týmu byl nepochybně Kryštof Kroupa, který byl rovněž nejvíce bodovaným atletem soutěže.

Ač bychom potřebovali zařadit Kryštofa spíše do dálkařského sektoru (kde by s přehledem vyhrál) - musel zhodnotit své tréninkové úsilí ve výšce, která nepatří mezi jeho oblíbené disciplíny (po dnešku už ano). Dva osobní rekordy si Kryštof odškrt nad laťkou a ve výškařském sektoru se mu evidentně zalíbilo - když už od 151cm zůstal v soutěži sám. Přidal ještě další přístupovou výšku 154cm - další OR a když už to vypadalo slibně i na 157cm - vytrhl Kryštof plotnu s hřebíky z tretry. Bezprostředně po odskákáni výšky nastoupil do posledního rozběhu na 1000m, který si odtáhl sám a tento rozběh vyhrál. Další bodový příděl přidal na štafetu 4x60m. Silné družstvo kluků podpořené Martinem Grünwaldem se nakonec umístilo velmi, velmi těsně na 2. místě. 

 

Eliška Široká patřila druhý den mezi lídry svého týmu - výrazná posila ve štafetě, ve výšce (2.místo) a v dálce, kde nedala svou kůži zadarmo a může se právem radovat z prvního místa.

Velkou ztrátou (pro družstvo starších žáků) bylo zranění Dominika Kunčáka, který by výrazně bodově přispěl ve výšce a v kouli. Nutná improvizace na poslední chvíli a nakonec z toho bylo opět celkové druhé místo, kdy největší bodový propad byl právě v kouli. Ve výšce a především v dálce si dobře počínal Adam Nečas (2.místo) a Matýáš (jen škoda, že kluci dnes zaostali nad svým standardem, který předvádí na tréninku). Perfektní předávku navíc kluci předvedli ve štafetě a Matyáš ještě dodal další body v hladké šedesátce. Družstvo perfektně doplnil duet bratrů Fousku a Vojty Tylečka, kteří obsadili úvodní příčky v běhu na 1500m.

Gratulujeme,

W