Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šamalíkova míle - 9 medailí

31. 5. 2015

31.5. 2015 se na netradičním místě konala Šamalíkova míle. Pořadatelé vybrali velmi vhodný terém pro kategorie nejmenších. Na dospělé čekala velmi výživná trať čítající 10 km a okořeněná několika náročnými kopci a dlouhým táhlým seběhem k cíli.

dsc_1303.jpg

V nejmladších si pro druhé místo doběhla Jolanka Charvátová (zástupkyně naší atletické školičky). Následně Bruno Klimeš (který se svým bratrem a maminkou dojeli do Ostrova na kole) ukázal, že jeho účast na Zlaté tretře nebyla dílem náhody a na 100m trati stihl nadělit ostatním deset metrů. Lucie Kniesová a její tréninková partnerka Lucka Zourková to neměly jednoduché. Společně s Dušanem Látem měli o rok starší soupeře a těch loktů a minisoubojů, co museli ustát na trati,... I přes to, dokázaly čestně bojovat a odměnou  jim je druhé a třetí místo v pořadí L. Kniesová a L. Zourková. Další krásný výkon byl k vidění v přípravce. Adam Nečas - první místo a Kryštof Kroupa druhé. Eliška Široká rozběhla tento závod velmi zvolna a postupně se propracovala až k druhému místu. Velmi dobře si vedla i Adélka Dekanová. Příště děvčata odhoďte ostych a vemte zato rovnou od startu, ať si nemusíte komplikovat průběh závodu kličkováním mezi běžci při jejich předbíhání.

Po náročné sobotě nastoupila do hlavního závodu opět dvojice Stanislav Široký a Martin Szabó. Stanislavovo celkově třetí místo a Martinovo druhé (mezi juniory) hovoří velmi dobře o jejich běžecké přípravě a momentální formě.

Foto ze závodu je na:

http://akbd.rajce.idnes.cz/2015_05_31_Samalikova_mile

Blahpřejeme a děkujeme všem, co jste neváhli a našli jste si čas na tento krásný a velmi početně zastoupený závod.

WVW