Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štafetový pohár - jednoznačné vítězství pro ZŠ Dvorskou

13. 4. 2022

13. 4. 2022.

Co existuje Štafetový pohár - vždy okresním vítězem byla ZŠ Dvorská. Ne jinak tomu bylo i dnes, kdy se na start okresního kola postavila družstva ze Základní školy Dvorské a vyhrála s brutálním náskokem 30 sekund.

Atleti z AK Blansko Dvorská tvořili většinu družstva, které bylo dál doplněno šikovnými žáky ze 3. až 5. tříd.

Vše začalo startem nejmladší kategorie 1. -3. tříd, kde štafetový kolík předávali tito atleti: Áďa Weinhöferová, Ema Kotlánová a Barča Centková doplněná Sofií Daňo. Rychlíkem mužského zastoupení v této kategorii byl náš další atlet Patrik Buš, kterého dál podpořili spolužáci z vedlejší třídy 3.B.

V kategorii 4. až 5. třída se sešly už naše zkušené a ostřílené atletky - Terka Sedláčková, Vendy Kašparová, Martinka Sedláčková, Beátka Sedláčková - už tato kvalita dávala družstvu velké předpoklady k jasnému vítězství. Sázkou na jistotu pak byla účast Ríši Kacetla, kterého doplnili jeho další tréninkoví partneři, spolužáci a atletičtí odchovanci Standa Kovárník, Lada Babíčková s Evou Brodeckou a další.

Základ k dalšímu vítězství smíšené štafety obou druzštev rozběhla Áďa Weinhöferová. Ta zajistila dostatečný náskok, čímž se družstvo vyhnulo možným tlačenicím a komplikacím u předávky. Pak už následovalo jen postupné navyšování brutálního náskoku. Dalším úžasným bonusem bylo druhé místo i pro naši druhou smíšenou štafetu.

Krásnou sladkou tečku za tímto úspěchem jsme si dali v závěru tréninku, kdy jsme doplnili cukry vynikající “zlatou” trubičkou.

Gratulujeme k perfektnímu výkonu a už teď se těšíme na příští rok, kdy budeme ještě rychlejší. Naši atleti ze čtvrtých tříd budou v pětce - o rok starší, rychlejší a své atletické hřebíčky si už teď brousí naši rychlonozí atleti z 2. tříd. To zas bude jízda :-)

Poděkování rovněž patří paní učitelce Klimešové a panu ućitelovi Ježkovi za perfektně odvedený koučink.

Trenéři AKBD.

fb9bc289-e4ab-472d-a2d3-cc438b719d29.jpeg

ad2e6bb1-eac9-4e9e-80fd-e13cba69f8c0.jpeg