Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden plný krásných výkonů, atletické radosti a s vzácnou návštěvou

29. 5. 2017

Překrásné výkony byly k vidění v rámci 2. kola soutěže družstev, jehož dějištěm byl Vyškov.

img_3214.jpg

(na fotografii: 2. zleva  Matyáš, 1. zprava Adam).

Osobní rekordy, kolektivní pojetí a  pohodová atmosféra - to vše provázelo atlety během soutěže.

Adéla Dekanová - 2. místo v oštěpu. Tato disciplína byla premiérou a tím pádem Áďa položila solidní základ novému klubovému rekordu mladších žákyň: hod oštěpem 400g - 23,52m.

Stela Škvařilová - na tréninku získává jistotu ve čtyřkrokovém běhu mezi překážkami, teď to prodat ještě na závodech. čím ale překvapila byl velmi solidní běh na 300m novým OR a pak hned navázala ve výšce dalším osobákem.

Eliška Široká - jedna z nejvíce bodovaných dívek druhá místa na 60m př., solidní dálka - vše za 4 m (435cm), čtvrtá ve výšce a spousta bodů.

Adam Nečas - první místo na 60m překážek (10,42) novým osobákem a v překrásném souboji. Další body na 300m a ve výšce.

Matyáš Dankovský v dálce dolétl na 1. místo (486cm a nový OR), bezprostředně před tím doběhl na 2. místě na 300m a druhé místo přidal na 60m př.

Kryštof Kroupa - obrovské technické zlepšení na 60m př. a další osobák na 1500m.

Další zlepšení a překrásné výkony si naši atleti dováží z Tišnovských vícebojů:

1. místo Matyáš Dankovský

2. místa pro Elišku Širokou (osobákem v dálce 461cm), Bruna Klimeše a Emičku Královou. Velmi dobře se představila Anička Valášková, Lucka Kniesová a Kryštof Kroupa.

Brutální smršť kvalitních výkonů byla k vidění při dalším díle OBL v Ostrově u Macochy. Horké počasí a spousta mladých běžců jednoznačně vyůstila v prosoěch našich atletů, kteří byli nejčastějšími "obsazovateli" stupňů vítězů.

1. místa Ema Králová a Eliška Široká

2. místa: Adam Nečas, Bruno Klimeš

3. místa Lucka Kniesová, Kryštof Kroupa a Hynek Škvařil

Opět nechyběla skvadra drobotiny, která ovšem mezi staršími kolegy neměla šanci (Rozárka Šujanová, Becky Žáková, sestry Weinhöferovy). Stejně tak krásnou technikou  běžel Martin Grünwald, Barča Kroupová,..

Absolutorium zaslouží Stanislav Široký, který nenašel mezi muži konkurenci a celou soutěž vyhrál.

Fotky od p. Široké z Tišnova a Ostrova naleznete na http://akbd.rajce.idnes.cz/Tisnov_viceboj%2C_Ostrov_OBL_2017%2C_p._Siroka/

 

Krásnou tečkou za výše uvedenými závody byla návštěva Míši Hrubé po pondělním tréninku. Je to vždy velmi milé a potěšující, když se naši odchovanci za námi (byť i jen na malou chvilku) staví. Dělejte to častěji, případně dejte nám dopředu vědět, nachystáme foťák, oblíkneme šolnu:-) Další příležitost bude třeba na tradičním oddílovém víceboji, který uzavírá předprázdninové tréninky nebo pochopitelně kdykoli jindy.

 

Ještě jednou děkujeme atletům za perfektní reprezentaci klubu a rodičům za spolupráci a vytvoření divácké kulisy.

Odvedený pořádný kus poctivé práce z tréninku jste přetavili ve velké množství cenných bodů, medailí a krásných výkonů. Značně se lepšíte v technice a na ni navazující výkonnosti. Postupně získáváte sebevědomí a respekt. Navíc je znát, že si atletiku a už i závody začínáte užívat  - což je ta nejideálnější varianta!

Jen tak dále,

WVW

​Foto z Vyškova na:

http://akbd.rajce.idnes.cz/2.kolo_druzstev_ml.zactvo_2017/