Jdi na obsah Jdi na menu
 


U Rudického propadání to nebyl žádný propadák

10. 10. 2022

Sluníčko, proměnlivý jihovýchodní vítr a 14 st. Celsia. Takové krásné počasí přivítalo silnou skupinku atletů AK Blansko Dvorská na nedělním závodě v Rudici. Běh kolem Klostermannovy studánky je velice příjemný závod a jsme moc rádi, že se naši atleti dostavili v tak hojném počtu. Po společném rozcvičení pod vedením Richarda a Patrika se atleti postupně postavili na tratě od 90 do 500 metrů.

Začínalo se na fotbalovém hřišti TJ Sokol Rudice a hned v prvním rozběhu se na krásném 3. místě umístil Filip Buš. První start a hned medaile. Paráda. V kategorii děvčat to bylo na stejné distanci také parádní. Barča Králová doběhla na 2. místě a prťousek Ola Vrtílková to jistila ze zadních pozic. Na další trati (370 metrů) jsme v kategorii dívek měli hned dvojnásobné zastoupení. Krásné 2. místo vybojovala Simča Kacetlová a kousek za ní na 6. místě doběhla Sofie Vavřičková. Ta ještě sbírá první závodní zkušenosti, takže se těšíme na další závody. Na stejnou trať vyběhl za chvíli i Patrik Buš, který pak zvítězil stylem start - cíl. Již od prvních metrů bylo zřejmé, že Patrik nic neponechá náhodě a bylo z toho zlato.

Pak už se běhalo mimo hřiště. Respektive se startovalo od místního hřbitova. Běželo se 500 metrů a první závodila Martinka Sedláčková. Konkurence byla silná a pro Martinku to bylo 5. místo. Všechny závodnice co byly před ní, však byly ze starších ročníků. Tak doufejme, že to příští rok bude cinkat. V dalším rozběhu nás reprezentoval Ríša Kacetl a to velice vydařeně. Až do poslední chvíle bojoval o vítězství, ale nevyšlo. I tak se umístil na krásném 2. místě a patří mu naše gratulace.

Nejbližší možný závod měl být na Hořicích, ale z důvodu nedokončených stavebních prací se dětské kategorie letos bohužel neuskuteční. Vypadá to tedy až na 12. listopadu do Jedonic a nebo první díl BBP 17. listopadu v Jehnicích.

https://akbd.rajce.idnes.cz/9._10._2022_Beh_kolem_Klostermannovy_studanky_Rudice/

 

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS