Jdi na obsah Jdi na menu
 


Univerzálnost Elišky Široké je neskutečná

11. 7. 2020

V soutěži družstev dospělých nastoupila Eliška na 100m překážek. Úvodní třetina jí šla jedna báseň, ovśem pak drobná chybička a už se myšlenky na kvalitní čas začaly hroutit.

Pak v horku nastoupila z nejkratšího sprintu dne na nejdelší závod dne - 5000m. Vedro nevedro - vśe zvládla se ctí a přidala další bodík do souteźe druźstev.

Ve stejný den na stejné trati řadil Stanislav Široký. Po doběhnutí při pohledu na jeho prsteny na nohou zatrnulo nejednoho běžci: “ Staňo - od čeho máš ty modré prsty na nohou"? Běžel jsem nedávná 24 hodinový orienťák” - suše odpověděl Stanislav. Klobouk dolů, před takový přiśtupem ke oektivnímu pojetí atletiky.

Týden uplynul a dorostenka Eliška Široká dál experimentuje (mezi juniorkami) s diciplínami - tentokrát dálka a 2000m překážek. Opět na dlouhé distanci předvedla solidní a bodově důležitý výkon.

Jako trenéři vidíme Elišku spíše na kratších překážkářských tratích, ale dáváme jí volnou ruku ve výběru disciplín - klobouk dolů nad její univerzálností. Kaźdopádně už by bylo vhodné se zaměřit na užší okruh disciplín.

Veříme, źe se Eliśka jiź zorientuje ve svém atletickém zaměření, najde se a my budeme moci pustit se do konkrétní práce. 

Držíme palce,

WVWS