Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěch mladších žákyň v Olomouci a běžců v BBP

15. 3. 2014

15. 3. 2014 se v Olomouci konaly halové víceboje. Perfektního úspěchu zde dosáhly naše mladší žákyně Míša Staňková a Anička Kalincová. Vylepšení osobního maxima zaznamenaly hned v úvodní disciplíně -  60m překážek, kterou Míša i celkově vyhrála a Anička byla 3. Následně ve výškařském sektoru si mezi sebou rozdělily první dvě příčky a obě osobákem, kdy Anička téměř přeskakovala svou vlastní výšku. Kouli jsme zatím v jejich případě nevěnovali tréninkovou pozornost, nicméně v dálce si obě dívky opět polepšily. Poslední disciplínu (800m) Anička vyhrála a Míša pro natažený sval do vytrvalosti nenastoupila. I to znamenalo pro Míšu celkové 3. místo a Anička odjíždí z Olomouce jako vítěz celkového halového pětiboje a už teď si může dělat zálusk na příští rok. Děvčata velice jste nás potěšily a vaše dnešní výkony ve vícebojích jen  potvrzují kvalitní přípravu, kterou podstupujete.

Mezitím se v Brně konal další ročník BBP. Co dodat, Adam Nečas opět první mezi ročníkem 2004 a celkově předvedl velmi kvalitní běh. Neméně kvalitní výkon předvedl i Martin Szabó, který za poslední měsíce zaznamenal velké zlepšení a jen škoda, že se neúčastnil BBP hned od začátku. Dneska si Maxmilián Beránek dokázal, že nic není nemožné a velmi těsně se dokázal udržet za kvalitními běžci. Nikolku Manovou dnes provázela smůla, o to více ji ctí, že ani rozvázané boty jí nezabránili čestně dokončit závod.

O týden dříve se konal 8. závod BBP v Modřicích, kde vzhledem k početným dětským kategoriím vyhrál ten, kdo startoval z první lajny. Právě start z chvostu starovního pole si vyzkoušel Kryštof Kroupa, který snad zázrakem se probojoval do prvních pozici, velice dobře si vedla i Adélka Dekanová, 4. místem Anička Kalincová a další.

Všem gratulujeme a tentokrát ještě jednu gratulaci navíc našim mladším žákyním za předvedené výkony ve vícebojích.