Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Černé Hoře se mraky rozestoupily

11. 5. 2019

Těžko říci čím to je, ale závod v Černé Hoře nezná špatné počasí. Podmračený začátek týdne se vyčasil a na dopolední část závodu krásně svítilo sluníčko. Vítr byl sice o trošku silnější, ale zřejmě to tolik nevadilo. Atletů z našeho oddílu bylo v Černé Hoře dostatek.

 

Ti nejmenší začínali již od devíti hodin. Na naši nejmladší zástupkyni – Martinku Sedláčkovou čekalo 100 metrů na travnatém hřišti. Oproti svými vrstevnicím byla o hlavu menší, ale neohroženě si doběhla pro 11. místo. Nutno podotknout, že jedna z mála byla oděna do oddílových barev.

Na trať 300 metrů, která představovala jeden okruh kolem hřiště, se postavila Lada Babíčková a také Ríša Kacetl. Vzhledem k počtu závodníků měli každý svůj rozběh. Ladě se dařilo a vybojovala 5. místo. V konkurenci 16 děvčat je to velmi pěkné umístění. Ještě o stupínek lépe si vedl Ríša. Ten, s velmi zarputilým výrazem, absolvoval celý závod a na bednu mu chyběl jen kousek. Jelikož se v Černé Hoře odměňuje pět nejlepších, tak si Lada i Ríša došli pro malou pozornost.

Další rozběh už měřil 600 metrů a tato trať čekala na Becky Žákovou a Terezku Sedláčkovou. Bylo znát, že je to pořádná porce, ale holky se toho nebály. Becky si doběhla pro 7. místo a Terezka se umístila na 15. místě.

Poté šly na start naše přípravky. Za kluky reprezentoval Bruno Klimeš a Hynek Škvařil. Mezi děvčaty jsme měli zastoupení v podobě Káji Malé. Kluků se na start postavilo celkem 25 a čekal je okruh kolem rybníka – celkem 850 metrů. Bruno i Hynek se zbytečně drželi vzadu a na poslední chvíli se to dohnat prostě nedá. Odstup Bruna na 3. místo byl jen devět sekund a s tím se určitě dalo něco udělat. Pro Bruna to bylo 8. místo. A Hynek skončil na 10. místě. Pro Káju byla tato trať nad její síly a tak to na lepší, jak 20. pozici nestačilo. Určitě si Kája zaslouží pochvalu za bojovnost.

Velkou pochvalu také zaslouží Tomáš Augustin, který běžel 1.100 metrů. Tato téměř maratónská trať pro mladší žactvo, mu evidentně vyhovovala. Statečně bojoval celou dobu a nechybělo moc, aby tři své soupeře předběhl kousek před cílem. Tomáš se umístil na 9. místě a zřejmě byl velmi spokojen.

Na starší žákyně Elišku Širokou a Stelu Škvařilovou čekala dvě kolečka kolem rybníka. První kolo se běželo ve velmi pomalém tempu a tak Eliška byla v kontaktu s vedoucí skupina. To se však změnilo při náběhu do druhého kola a tempo podstatně vzrostlo. Jednotlivé závodnice se od sebe vzdálily a bohužel Eliška jejich tempo nedokázala akceptovat. I tak je to pěkné 6. místo. Pro Stelu, byl závod zřejmě podstatně náročnější a umístila se na 9. místě. Tréninkové manko je prostě znát.

Poslední zástupce v žákovské kategorii byl Adam Nečas. Ten se staršími žáky vyrazil na jeden okruh kolem zámku. Náročný kopcovitý terén i větší vzdálenost není Adamovým šálkem kávy, ale umístění v první desítce není vůbec k zahození.

Zlatým hřebem středečního dne byla účast Standy Širokého v hlavním závodě na 9.200 metrů. Ve své kategorii bezkonkurečně zvítězil a celkově bral 3. místo.

 

Všem umístěným i zúčastněným blahopřejeme.

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS