Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Rájci opět hojná účast

26. 1. 2020

Sobotního závodu v Rájci - Jestřebí se opět účastnilo relativně hodně atletů AK Blansko Dvorská. Tratě zde jsou velmi náročné, konkurence čistě běžeckých závodníků veliká a tak jsme rádi, že naši univerzálové vyrazí na čistě vytrvalecké tratě a pokusí se ulovit co nejlepší výsledek. Věříme, že s přibývajícím teplem se na závodech obdobného charakteru, objeví ještě více našich svěřenců. Na závodech BBP se startuje od těch nejstarších po nejmladší, ale vezmu to právě obráceně.

V kategorii nejmladších přípravek se vůbec neztratila Katka Redlichová, která mezi 18 dívkami, vybojovala 9. místo (ještě před pádem byla 4). Zřejmě jí Brněnský běžecký pohá sedí, protože podobně dobře si vedla i  Jehnicích. Ještě lepšího výsledku mezi mladšími přípravkami dosáhl Ríša Kacetl, který vybojoval 5. místo. Ve stejné kategorii dívek jsme měli na startu Martinu Sedláčkovou a Ladu Babíčkovou. Obě holky byly mezi ostatními soupeřkami jednoznačně nejmenší. Pro Ladu to bylo v cíli 8. místo a pro Martinku 9. místo.

V přípravkách dívek jsme měli pouze jedinou zástupkyni a to Rebeccu Žákovou. Ta bojovala v nejsilněni obsazeném startovním poli. Na trať 800 metrů vyrazilo 23 děvčat a pro Becky to bylo 17. místo. S postupně narůstající délkou tratí naše řady řídly a na start už se postavil pouze Kryštof Kroupa, který mezi staršími žáky vybojoval 5. místo a v kategorii dorostenek pak Eliška Široká na trati 5 kilometrů doběhla na krásném 4. místě. Bramborová medaile má možná trošku hořkou příchuť, ale není třeba smutnit. Jak Eliška tak Kryštof jsou schopni dosáhnout vynikajících výsledků ve výšce, v dálce nebo překážkách. V tomt ohledu se s nimi jejich vytrvalostní soupeři mohou jen těžko měřit.

Trenéři WVWS