Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoce ozdobené řadou úspěchů

28. 3. 2016

Po úspěších v halových vícebojích a zlatu Lucky Kniesové z Lužánek se dostavily další uśpěchy:

30. 3. Tomáš Večeřa vyhrál v Běhu na Nový hrad a navíc vylepšil svůj osobní rekordní o více jak 30s.

21.3. mnohokrát rozezvučněl velkou tělocvičnu naší školy hlasitý potlesk, doprovázející závody ve skoku vysokém - "Velikonoční laťka 2016". Skok vysoký má na naší škole tradici (vždyť "z naší dílny" už vzešlo několik úspěšných výškařek) a proč tedy tuto tradici nepodpořit. Závod byl na světě a bylo se na co dívat.
Nejdříve se této atraktivní atletické disciplíny ujali žáci a žákyně z 6.-7.třídy. Dle očekávání si první dvě místa mezi sebou rozdělily naše atletky (1. Anna Kalincová, 2. Stela Škvařilová).    
V kategorii 8.-9. ročník si opět dle očekávání první místo vyskákal Dominik Zouhar, kterému pomyslné STOP tentokrát stanovila laťka témeř ve výšce 160 cm.
Poděkování patří skvělému publiku za perfektní podporu, bez které by tato akce postrádala svůj smysl. 

O dva dny později se konaly okresní závody, kde nejmenší ze startovního pole Anna Kalincová získala 1. místo a v kategorii starších Míša Staňková vybojovala stříbro. Co dodat - vzhledem k tomu, že ani jeden z výše uvedených není výškařem - jedním slovem perfektní a jen to poukazuje na kvalitní a především komplexní přípravu.

Netrvalo dlouho a 27. 3. další tři zlaté získali atleti AK Blansko Dvorská. Tentokrát z nového běžeckého závodu v Olešnici. Tedy ještě jednou - tři zlaté pro Adama Nečase, Elišku Širokou a Anničku Valáškovou.

V neděli si dali dostaveníčko příznivci dlouhých běhů v Prostějově, kde byla na programu desítka a půlmaraton. Nejdříve v rámci dětských běhů si Eliška Široká doběhla pro 4.místo. Přeci jen porce 1400m je pro Elišku dlouhá, sama aktérka by zatím jistě preferovala něco kratšího:-). Po dětských kategoriích se postavili na start vytrvalci, kteří se v půlmaratonu pokusili zhodnotit zimní objemovou přípravu. Bojovalo se především o čas, kdy se v očích běžců neustále objevovala čísla znázorňující čas 1hodina a 25minut, což je kvalifikační limit ja MČR v půlmaratonu.
Velmi příjemná zpráva pak dorazila z Prostějova, když Stanislav Široký zaběhl čas 1:20:23 (6.místo) a další osobní rekord a celkové třetí místo získal Tomáš Večeřa časem 1:18:07. 
    Oba vytrvalci jsou ukázkou poctivé a systematické práce běžců amatérů, kteří po si práci ještě najdou dostatek "morálu" k náročnému tréninku - budiž tímto příkladem ostatním a především mladším kolegům.
Perfektní výkony, krásné úspěchy - gratulujeme.
WVW