Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká sláva na Moravské Slavii

7. 6. 2023

Úterý 6. června 2023 se opět zapsalo do historie našeho oddílu zlatým písmem. Společně jsme absolvovali 2. kolo krajské ligy atletických přípravek - skupina západ. Velice jsme postrádali zraněnou Vendulu Kašparovou, ale její absence týmového ducha ještě více utužila. Dívky i chlapci se semkli, zatli zuby a pořádně zabojovali. Nejen pro sebe, ale také pro Vendu. Ta jistě mačkala pěsti co to šlo a bedlivě sledovala informace přímo z Brna. Trošku nás strašily dešťové mraky, které se nad Morendou honily, ale naštěstí se slibované průtrže mračen nekonaly a závodilo se regulérně. Krátce po 15 hodině jsme byli všichni na značkách a zabrali jsme si kabinku hostí. To byl náš základní tábor, ze kterého jsme vyráželi na jednotlivé loupeživé výpravy. Vlastně ne. Nebyly loupeživé. Spíše šlo o rytířská klání a boje udatných Amazonek.

Velký potenciál do dalších let ukazovala běžkyně Ema Kotlánová. S velkým přehledem vyhrála svůj rozběh na 60 metrů a celkově zvítězila na distanci 300 metrů. Podobně si na 300 metrů vedl i Patrik Buš, který se držel včele celou dobu. Kuba Ženatý byl jen těsně za ním. Oba chlapci pak bodovali i v hodu. Paráda. Takto bych mohl pokračovat až do finále, kdy jsme bodovali ve štafetách a získali jsme celkem 18 bodů z této disciplíny. Velký obdiv zaslouží Áďa Weinhöferová. Ve svém rozběhu na 300 metrů špatně došlápla a pravá noha dost bolela, pak přidala body v hodu. Měla jít ještě na závěrečnou štafetu. Řekli jsme si, že to zkusí. Na půl plynu, ale půjde. Když zazněl startovní výstřel, tak do toho šla naplno. Nemohla si pomoc. Prostě chtěla týmu pomoci. Johanka čarovala ve sprintech, Beátka v hodu, Amálka na třístovce. Pochopitelně nechyběla ostřílená Martinka, Kristýnka, Matěj a Standa.

Každý přispěl svým dílem do konečného výsledku. Někomu to bodově nevyšlo. To se může stát. Ale zase podpořil své parťáky fanděním, potleskem a nebo poplácáním po ramenou v cíli. Opět jsme se ukázali jako tým. Táhli jsme za jeden provaz a tak to má být. Všichni společně jsme včera dosáhli na postup, což znamená účast na podzimním finále. Zde to nebude vůbec jednoduché. Východní skupina soutěže je velmi silná, ale proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Opět se semkneme a zabojujeme. A třeba to cinkne.

Moc děkujeme všem rodičům, kteří se s námi do Brna vypravili. Vytvořili krásnou kulisu, povzbudili svá dítka a pomohli při "koučování". Bylo to zase super odpoledne. Velmi se těšíme na podzim, protože určitě s námi bude i pan trenér Weinhöfer, který pilně nabírá sílu a spřádá plány na finále ve Slavkově u Brna.

 

https://akbd.rajce.idnes.cz/6._6._2023_2._kolo_KLAP_Brno/

 

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS