Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vesele ve Veselici

17. 6. 2018

Vesele ve Veselici

Tréninkový rok 2017/2018 byl zakončen na pondělním tréninku 11. června, ale to samozřejmě neznamenalo, že skončila závodní sezóna. Možností, kde otestovat aktuální formu je stále dostatek. Jednou z nejbližších byl krásný závod ve Veselici nedaleko Blanska. Pořadatelé se v závodě zaměřují na pohodovou atmosféru a odměnu pro každého účastníka. Proto každý malý běžec dostal v cíli na krk krásnou medaili z borovicové šišky a ti, kteří se umístili na stupních vítězů, dostali ještě jednu a to podle svého umístění.

Našich atletů bylo ve Veselici jen pár. Šlo by to spočítat na prstech jedné ruky, ale dosažené výsledky nebyly k zahození. Zejména je třeba ocenit maximální nasazení všech přítomných. První se na svou trať postavila Kája Juračková, která si běžecké klání užívala se vším všudy. Usměvavá po celou dobu závodu, byť většinu soupeřek měla kousek před sebou. Kája se jistě prokouše k chuti po vítězství a pak to bude neskutečná paráda. Ve Veselici jí patřilo 8. místo.

Nejsilněji obsazená kategorie přišla vzápětí. Byla to přípravek děvčat, kde se na start postavily Lucka Kniesová, Barča Kroupová a Ema Králová. Trať dlouhá 600 metrů vedla nejprve do mírného kopce a pak stejná trasa z mírného kopce dolů. Lucka to napálila hned od začátku a ještě na metě 400 metrů vedla. Pak se projevila zdravotní indispozice a její stálá soupeřka Martina Šamšulová jí předběhla. Lucku stál závod hodně sil, ale za bojovnost jí patří jednička s hvězdičkou. Na bedně to pak bylo 2. místo. Emča Králová doběhla pátá a Barča Kroupová to závěrečným finišem vytáhla na 6. místo.

Našeho pátého zástupce – Kryštofa Kroupu, čekalo v kategorii mladšího žactva 1.350 metrů. I on má svého stále soupeře, se kterým se často setkává a se kterým bojuje o celkové umístění. Včera měl více sil Matyáš Charvát a vítězství uteklo Kryštofovi jen o kousek. Ve výběhu z luk to ještě vypadalo, že to Kryštof zvládne, ale dle jeho slov to už bylo nad jeho síly. Když zrychlil, tak Matyáš zrychlil také a ve finiši už to nevyšlo a tak patří Kryštofovi 2. místo. Nevadí, příště to určitě klapne.

https://akbd.rajce.idnes.cz/Lesempolem_ve_Veselici_16._6._2018/

Všem atletům přejeme do blížících se prázdnin hodně odpočinku, krásných zážitků z domova i ze světa a hlavně nezapomeňte na pravidelný pohyb. Těm starším atletům – od přípravek výše, nic nebrání v tom, aby se během prázdnin scházeli na hřištích a zde udržovali svou kondičku.

Trenéři WVW