Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Olomouce s optimismem a další motivací

18. 2. 2017

17. 2. se do Olomouce vypravila dvojice mladších žákyň Eliška Široká a Adéla Dekanová. Dívky v mnoha ohledech odlišné (jedna dlouhá, druhá malá, jedna skáče a běhá překážky, druhá skvěle háže, jedna toho moc nenamluví, druhá ,..), ale obě spojuje atletika, tráví spolu hodiny na trénincích, jsou ambiciózní, baví je to,...

Cíl, který si tato dvojice stanovila nebyla pomyslné bedna, ale otestování aktuálního stavu a možná tak trošku, kdyby padl osobáček,... bylo by to fajn.

Hned v úvodu s potěšením můžeme konstatovat, že šlo o misi úspěšnou. Vylepšení OR jsou jasným důkazem, že trénink je dobře nastaven. Výrazné zlepšení (témeř o sekundu) na 60m př., zaznamenala Eliška Široká, která svůj čas ještě vyšperkovala ve finále B - rozhodně je v silách Elišky vteřinku ještě ubrat. Další překonání osobního maxima zaznamenala v kouli, kde ji docela zdatně sekundovala i Áďa Dekanová, která dnešními výkony položila solidní základ, na kterém se bude dobře stavět další výkonnostní růst. Protože Adéla je maximaliskou, vylepšila si ještě dálku a hladkou šedesátku, byť tato disciplína jí není vlastní.

 

"Mise Olomouc" byla tedy úspěšná a svůj význam splnila - další  závodní zkušenosti, otrkání se v závodní atmosféře i početném startovním poli a navíc osobní rekordy, které vás utvrdí, že v mnoha ohledech nelehká práce, kterou odvádíte na tréninku je smysluplná.
Budiš tyto dívky vzorem pro některé naše atlety, prostě závod je nedílnou součástí tréninkového procesu a velice cennou zpětnou vazbou pro trenéry i atlety samotné.
 
Gratulujeme, jen tak dál,
WVW