Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

 Naše atletická tréninková skupina působí při ZŠ Dvorská již více jak deset let. 

Tréninky základní skupiny probíhají každé pondělí a středu. Další tréninky už pro pokročilé probíhají každé úterý a ve čtvrtek.

Většina našich tréninků se realizuje na atletickém oválu při Základní a Mateřské škole Dvorská Blansko nebo v prostorách její tělocvičny, v podzimním období se zaměřujeme i na terénní výběhy do přírody. 

V zimě se atletická příprava odehrává hlavně v tělocvičně základní školy a představuje především rychlostní a silovou přípravu, rozvoj obratnosti, skok vysoký,... a další pohybové aktivity. Nejstarším atletům je k dispozici (od roku 2012) i klubová posilovna.

V jarním až letním období se soustředíme na rychlostní a technickou přípravu (sprint, štafetový běh, překážkový běh, skok daleký, hod, specifické rychlostně-silové posilování, ...). Podzimní tréninkové období je zaměřeno především na rozvoj vytrvalosti a „dopilování“ některých technických disciplín.

Mezi naše nejúspěšnější odchovance patří:

Ondra Jelínek – několikrát stanul na stupních vítězů v atletickém víceboji, zároveň vítěz BBP,...

Michaela Hrubá – několikanásobná vicemistryně Mistrovství Moravy a Slezska z roku 2010-2011. 4 násobná vítězka halového MMaS z roku 2013 (60m př., dálka, výška, 150m). Stejně tak ještě v dresu AK Blansko Dvorská získala titul halové vicemistryně v sedmiboji z roku 2013. Dále v roce 2013, jako starší žákyně, překonala na LODM národní rekord ve skoku vysokém 183 cm. V témže roce následoval přestup do brněnského klubu.V roce 2014 získala 2. místo ve skoku vysokém na MS juniorů.

Dominik Zouhar – Mistr JM ml. žactva v běhu na 60m př. z roku 2013. Prvenství v této disc. potvrdil i v soutěži družstev při MJM, stejně tak i jako jednička kraje v mezikrajovém utkání a na LODM 2013. Společně s Maxmiliánem Beránkem a hostujícím družstvem získali 3. místo na Mistrovství Moravy a Slezska. Maxmilián v roce 2013 úspěšně kombinuje vícebojařské disc. s vytrvalostním během – drží průběžné první místo v OBL.